Полицаи – срещу политиците-провокатори; в социалните мрежи върви призив протестиращите да не ходят пред офисите на Атака

znak_stop“Необосновано се изразходва ресурс за разширено обезпечаване охраната и физическата защита на отделни политически фигури и партийни централи”. Това се казва в Декларация на синдиката на служителите в МВР, изпратена до медиите днес. “В българското общество всички сме равни и всички имаме равни права и задължения. Явно някой членове на обществото считат, че с оглед на принадлежността им към някой формални и неформални съвкупности, могат да черпят повече блага, повече права и се чувстват освободени от граждански задължения. Искаме да им напомним на тези субекти, че като членове на неправителствена организация и като служители в правоохранителна държавна институция, ние стриктно ще държим за недопускането на подобен тип поведение”.

От синдиката напомнят, че не са частни служители, обслужващи интересите на една или друга политическа партия или коалиция, а част от обществото, както и че техни близки също участват в протестите.

“Изключително трудно и силно демотивиращо е да се работи за постигането на обществен ред, когато същите тези политици, който седят зад полицейските кордони и заграждения, вместо да се занимават с формирането на отговорна и държавническа позиция, вместо да способстват за обществения мир, спокойствие и благоденствие на нацията, открито провокират членовете на обществото и служителите, като отправят несъстоятелни и безпочвени нападки и към служителите от МВР, влизат във физическа саморазправа с полицейските служители и защитават това си поведение с депутатския си имунитет. Считаме, че е абсолютно недопустимо служители на реда да стават жертви и заложници на проявите на нисък морал, отявлено провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избранници”.

Без нито веднъж да се спомене конкретно име в документа, очеизвадно става дума за поведението на лидера на АТАКА Волен Сидеров, срещу чието поведение през последните дни се вдигна истинско възстание в социалната мрежа и не само. Вчера именно пред офис на Атака в столицата е имало ранени.

Днес стотици се организират в мрежата по призива на протестите довечера да не се минава пред офисите на Атака, за да не се премести фокуса на протеста и да не се опорочи… за опасността F2F TV също предупреди – тук.  

Може да харесате още...