„Now What?!” изгря като пурпурен залез над Пловдив снощи, DEEP PURPLE към публиката: you are amazing

purple_035Хиляди пяха Smoke On The Water с Йън Гилън и легендарните DEEP PYRPLE под пурпурното небе на отказалия се дъжд в Пловдив снощи. Няколко поколения пловдивчани размахваха ръце и гриви един до друг на зеления килим на Стадион „Христо Ботев“, а от трибуните край VIP секцията пригласяха, също станали на крака, песента, която още върви през годините с побългареното й име „Смок в нашто лозе“. HUSH беше друго любимо парче, което феновете пяха с петимата от Пърпъл, докато разноцветните прожектори шареха по лицата им. А „Now What?!” – новият албум на DEEP PURPLE, създаден в сътрудничество с ветерана-продуцент Боб Езрин (Kiss, Алис Купър), изгря като пурпурен залез над Пловдив точно в 21 часа!

12 годишният Алекс, за който това е първият рок концерт, тактуваше с нарочно боядисана в синьо коса, на ритъма, улавян и извън стадиона от десетки, окупирали терасите и покривите на околните блокове. Точно час и половина продължи първото pur4появяване под тепетата на рок-класиците. Беляза го още блестящата организация на София Мюзик Ентърпрайсис, ненатрапчивото полицейско присъствие и обузданата емоция на ултрасите на „Ботев“.

Концертът беше посветен на 100 годишнината на най-стария футболен клуб у нас, чийто химн и всички останали песни за нахъсване са с подчертано метъл звучене. Президентът на Клуба Цветан Василев, собственик на Корпоративна търговска банка, беше заел официалната ложа още за откриването и прие със ставане на крака скандиранията на феновете. На трибуната беше и доскорошният областен управител, сега депутат, Здравко Димитров, със съпругата му. Ангажимент, обаче, попречи на най-отявления рокаджия в местната власт – кметът на Пловдив Иван Тотев – да дойде на концерта. Подгряването на пловдивската банда KROSS FIRE беше в традиционното им песенно амплоа.

А дъждът така и не се случи, за разлика от предния ден в Каварна.

Вие сте страхотна публика, повтори на няколко пъти Йън Гилън. А грандиозните фойерверки се превърнаха във финалния щрих „and fire in the sky “, с които пловдивчани дълго ще помнят срещата си на живо с перфектните странници от DEEP PURPLE …

Може да харесате още...