Черен електрически роял пред Община Пловдив – поредне концерт под небето на един германец под тепетата

davide2Концерт под открито небе – на площада пред Община Пловдив ще изнесе тази вечер германският ню класик арт пианист Давиде Мартело, автор на проекта “Klavierkunst”. Мартело има над 1 милион последователи от цял свят само във Фейсбук. И се надява с изявите си под тепетата да спечели истински приятели тук.

Той не понася свиренето в затворено помещение и на сцена и твърди, че целта му е да прави изкуството си в открити и дори нетрадиционни пространства, защото смята, че музиката му ги променя. Ето защо след като вече свири пред бившия партиен дом в града и днес ще го направи пред Общината, планира да концертира и на Небет тепе, Гребната база, в квартал „Столипиново“ и на други места.

Едно от най-нестандартните места, които Давиде си хареса в Пловдив, е кръстовището на Сточна гара. Идеята му е да посвири там на свечеряване, осветяван от фаровете на автомобилите, изчакващи светофара. Изкуството е за всички, които искат да му се насладят, без да е необходимо непременно да ходят в оперната или театралната зала, казва авторът на Klavierkunst.

Давиде превозва черния си електрически роял съвсем сам в специално оборудвано закрито ремарке, което му позволява със собствени сили да пренася ценния инструмент, където пожелае. Той гостува на Пловдив по покана на Фондация „Пловдив 2019“ в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата.

 

Може да харесате още...