Босненският Индиана Джоунс – с лекция в Пловдив днес

Semir_osmanagicБосненският Индиана Джоунс, откривателят на босненските пирамиди, за които се твърди, че са най-старите в света, пристига в Пловдив за лекция тази вечер. Проф. д-р Самир Османагич ще се срещне с пловдивчани в 18 часа в галерия Тракарт. Това е част от първото му посещение в България. 

У нас се знае твърде малко за пирамидите в долината на Високо. Откритието на Османагич трудно се вписва в досегашните схващания за най-древната история на цивилизацията не само на Европа, но въобще в света. То предизвиква световни дискусии и ожесточени спорове, защото е на път да пренапише отново човешката история.
Въпросите, които ще се разглеждат на неговите лекции, са свързани с това коя е цивилизацията, построила тези древни съоръжения и какъв е нейният произход? Можем ли да твърдим, че точно Балканите са люлка на нашата цивилизация и какви знания са владеели хората от времето на босненските пирамиди? Каква е уникалната енергия в тунелите и залите на пирамидата на Слънцето и какво лекува тя?
По време на гостуването си проф. Османагич ще изнесе лекции освен в Пловдив, в Шумен и София.

Може да харесате още...