Борисов с отворено писмо до Цацаров; призовава партиите да сложат край на компроматните похвати

bb_banya_pytБроени дни преди процедурата по заклеване на новите депутати и  получаване на мандат за съставяне на правителство от първата политическа сила след последните парламентарни избори, лидерът й Бойко Борисов призова партиите да спрат компроматните войни и адмирира волята на главния прокурор Прокуратурата да стигне докрай в разследването на всички сигнали за престъпления, за които е сезирана. Това се случи в отворено писмо до Сотир Цацаров, което започва с благодарност “за изнесената публична информация от разследването” по случая „Костинброд“ и продължава с твърдение, че публикации от български и международни електронни медии в деня за размисъл преди изборния ден, са нанесли “сериозни внушения и обвинили индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите”.Публикациите, събрани в 135 страници, са изпратени на Цацаров като експремиерът изразява надежда главният прокурор да успее да се запознае в подробности със съдържанието.

“Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И за това призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика” – пише в отвореното писмо  Борисов.

Утре ГЕРБ ще даде пресконференция за резултатите от изборите. Според данни на ЦИК, цитирани от Агенция Фокус, те ще имат 97 мандата. За Коалиция за България депутатските места са 84, ДПС – 36, Атака – 23.

Едновременно с това в изявление днес служебният премиер Марин Райков обяви, че очаква час по-скоро от ЦИК да кажат има ли нарушаване на предизборното мълчание в деня за размисъл.

Може да харесате още...