Търговски вериги подготвят великденски пакети за хора в нужда

pensioner8 големи търговски вериги – Фантастико, Метро, Кауфланд, ЦБА,Карфур, Билла, Т-Маркет и Лидл – показаха, че могат да мислят и действат социално. В страстбата седмица те подготвят пакети със суха храна с дълъг срок на годност и ще ги раздадат на хората в нъжда чрез ибществените трапезарии в 20 от общо 28-те области в страната. Инициативата им, наречена Солидарност, е с адресат 5 200 души. 

Междувременно 16 обществени трапезарии на добра воля обявиха, че се включват във великденската акция. Те, от своя страна, ще осигуряват топла храна за най-нуждаещите се от 1 до 6 май включително. Успоредно с това още 119 обществени трапезарии ще раздадат еднократно пакети с козунак, захар, олио, брашно, макарони, консерви и боб, осигурени от фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

От пресцентъра на МС напомниха, че великденската инициатива е част от общия призив на министър-председателя и министър на външните работи Марин Райков за солидарност на бизнеса към обществените проблеми.

У нас има 133 обществени трапезарии, които осигуряват топла храна на едни от най-уязвимите слоев: това са отделни хора и цели семейства с доход, по-нисък от диференцирания минимален; други – с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи и домакинства, получаващи минимални пенсии, както и бездомници.

Може да харесате още...