Утре и в сряда режат тока на митрополитския храм и църковната администрация в Пловдив

dyado_nikolai_01Административните обекти към митрополитския храм “Света Марина” в Пловдив утре ще останат на тъмн, а в сряда само свещите ще светят и топлят и в самата църква  – след като от ЕВН резнат тока. Причина за преустановяване на електричеството е неплащане на просрочени задължения, съобщиха от електроразпределителнто дружество. 

Въпреки желанието на EVN България за среща с представител на храма за изясняване на случая, такава досега не бе проведена, допълниха още оттам и уточниха, че днес са изпратили предизвестие до църковната обител за графика, по който ще действат във вторник. Според него, в 14.00 часа се преустановява захранването с електрическа енергия на административни обекти, а в сряда, 13-ти март, от 14.00 часа се преустановява захранването с електрическа енергия и на самия храм.

“EVN България е принудена да пристъпи към тези мерки поради все още непогасеното задължение за реално консумирана електроенергия от клиента, което се доказа и от повторната проверка на консумацията. Това принуждава EVN България да предприеме действията, предвидени за всички клиенти с просрочени задължения за електроенергия”, написаха днес от дружеството до медиите.

Дали ролексът на дядо Николай, който показно беше съобщено, че ще се продава на търг този уикенд, за да покрие задълженията за ток от 2 940 лева за декември, не е намерил своя купувач? Или нещо друго е станало?

Може да харесате още...