Над 25 хил. гледания в YouTube на пловдивския Харлейм шейк, заради който без работа се оказа 33 годишен учител; общ фронт в негова защита на деца и родители

boksova-kru6aНад 25 720 гледания регистрира качения на 3 март клип на Харлейм шейк, който разбуни духовете в Пловдив и се оказа причина 33 годишният  учител по английски език Христо Данев да остане без работа. Едва 7 души не са харесали видеото, смразило, явно кръвта, на ръководството на Хуманитарната Гимназия “Св. Св. Кирил и Методий”. 133 са одобренията.  Това – във виртуалния свят. В реалния – световноизвестният танц-провокация се превърна в  истинска бразда, от едната страна на която  застанаха шефове и по-възрастни учители, притиснали учителя  да си подаде оставката заради проявата, която била определена като разрез с морала на учебното заведение. От другата страна се изправиха деца и родители, които успяха да съберат повече от 600 подписа в защита на преподавателя. Вчера те внесоха подписката в училището с настояване той да бъде върнат на работа. Господин Данев е един от най-добрите ни преподаватели. Подписваме се с две ръце за този преподавател, пишат родителите, които се оказват плътно до децата си в общ фронт срещу догматизма и това е страхотно.

Копие от подписката се очаква да бъде внесена и в Регионалния инспекторат по образованието. F2F TV ще се опита да намери отговор от началника му Ваня Киркова.

И така – какво ще се случи оттук нататък  – дали от едната страна на браздата някой ще вдигне бяло знаме или и двата лагера ще излязат на война…- предстои да видим.

Впрочем, танцът е заснет в края на февруари и за него подготвителният клас на учителя е поканен чрез фейсбук. Получава се изключително атрактивно – в духа на танцуващите в целия свят новата dance мода Харлейм шейк – с маски, странни на пръв поглед костюми и освободени движения, които под звуците на музиката вадят от унеса на еднообразието и тялото, и емоционалните задръжки. Това е и идеята на Харлейм шейк. И по нея се запалиха хиляди хора, в това число военослужещи и утвърдени балетни формации.

Кое вбеси тогава нашите моралисти?

Може да харесате още...