Модерна Академия “Синдикат”: при кандидатстване в чужбина, участието на ученици при нас им носи актив

Otkrivane_Moderna_Akademia_2012Виктория Гюлева тази година ще учи история на изкуствата в Кортоулд, Великобритания. Избрала специалността след като завършила всичките три нива на Модерна Академия “Синдикат” в Пловдив, където абсолютно безплатно получила не само широка обща култура, но и силна мотивация от преподавателите да продължи да се занимава с изкуства. От престижното висше училище пък се впечатлили именно от това, че българката е посещавала извънакадемична форма на обучение по темата. Равносметката за Вики днес е, че докато е ходила в училище без оценки, срещала е нови приятели, трупайки знания,  е успяла да направи истински скок по пътя към мечтаната и специалност като студентка.

Като нея може да е всеки дванайсетокласник. Стига да подпомогне труда си в училище с някаква извънкласна форма. Модерна академия “Синдикат” вече започна записванията за тази учебна година.

До края на септември чрез сайта academy.bg или с формуляри в Музикален клуб “Петното на Роршах” всеки ученик от 8-ми до 12-ти клас може да посочи в кой от 8-те модула желае да се обучава:   „Литература на ХХ век”, „Идеи на ХХ век”, „Модерна музика”, „Модерни методи на мислене”, „Екранни изкуства”, „Визуални изкуства на ХХ век”, „Графичен дизайн”, „Творческо писане”. Три от модулите са съвсем нови:  „Графичен дизайн” с лектори Софроний Върбев и Йоханес Артинян, „Екранни изкуства” с лектор Евгений Тодоров и „Творческо писане” с Антон Баев и Александър Секулов.

Banner_f2fСтартът ще е на 11 октомври, а програмата обещава да е повече от интересна. Пълна е с теми от съвременното изкуство, мислене, идеи, комуникации, с много игри, тренинги и уъркшопове.  И въпреки че няма оценки, а мотивацията на учениците е единствено чистото удоволствие от знанието, щастието и приятелството, сертификатът, който се издава при завършване, както и препоръките от преподавателите са съвсем истински и реално дават тежест при кандидатстването им в учебни заведения, особено в чужбина.

За трите години досега Академията са завършили 447 ученика.

Вики – като една от тях –  днес с нетърпение очаква да замине за Кортоулд, където ще е е първата българка в специалността “история на изкуството”. Преди да тръгне натам, обаче, отправя съвет към сегашните дванайсетокласници: Запишете се за “Синдикат”, защото не става дума за сухо предаване на информация, а по адски интересен начин. 🙂

Може да харесате още...