Двама от НСО – уволнени заради нападението над Доган; единият: Ние не сме правилната жертва

pistolet_v_rykaКакто предвидихме още в събота, НСО обра напрежението след нападението срещу Доган на конференцията на ДПС в събота. Така двама от редиците бяха уволнени, а други 6-ма наказани. За успокоение на обществото и главно за назидание…

Без работа в службата за сигурност останаха началникът на екипа за лична охрана на Ахмед Доган и началникът на екипа за осигуряване на мероприятието, съобщи Агенция Фокус. И двамата са дългогодишни служители.

Според шефа им бригаден генерал Тодор Коджейков, доскоро един от тях, “прегледаните видеоматериал и рапортите на служителите показват, че началникът на охраната и началникът на екипа за охрана са разположили хората си по неправилен начин. Служителите са застанали на дистанция, която не им е позволила да неутрализират атаката”.

Както F2F TV писа пак още в СЪБОТА, а явно най-после НЯКОЙ се е сетил да ползва като обяснение на ситуацията, подстъпите към трибуната очевидно са викали “ела да се пробваш” заради това, че никой от охраната не е бил позициониран при тях. Което, според нас води към сериозен размисъл. И би трябвало – към задълбочено разследване, а не бързо посочване на жертви…

Според Коджейков, именно началникът на авангарда определя местата на постовете и в този смисъл носи отговорност. Всички, присъствали в залата, за които са установени нарушения за тяхното действие или бездействие, установени са нарушения на абсолютно всички правила, са наказани, ще бъдат свалени от екип, и наказанията са по степен на виновност. Това са шестима служители на НСО, е допълнил, по думите на Фокус, шефът на НСО.

След случая е изплюто и камъчето за искане на законодателни промени. Става дума за регламент за използване на повече средства, в това число – белезници.

След обявяване на уволненията, Novinite.bg информира, че единият от освободените- досегашният началник на авангарда полк. Георги Райков, е заявил, че е очаквал наказание, но не и уволнение. Той е посочил пред колегите, които са били пред НСО, че чувства името си опетнено и че ще обжалва уволнението си, защото: Това, че бяха допуснати от страна на ръководството недостатъчно мерки, които предварително бяха изисквани от мен. Аз изисквах пълни мерки, пълен чекинг, който беше направен впоследствие. Преди това ми беше отказано, цитира novinite.bg.

Оттам припомнят, че именно полк. Райков е предпазвал Октай Енимехмедов от бруталните удари на делегатите. Заради което е отнесъл куп натъртвания. Ние не сме правилната жертва, е казал още полковникът.

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Поет каза:

    но както е казал поетът “свестните у нас считат за луди”…

  2. христо марков каза:

    Другият уволнен Георги Занев ми е приятел от детинство, от Говедарци, изключително свестен мъж!!!