Кой краде от храма? Полицията удари банда в бургаско, в пловдивско набезите продължават…

kryst_osvetenСелската църква в Маноле „Св. Димитър“ осъмна с изтарашени благотворителни урни вчера. Колко пари са задигнали от тях крадците – не е ясно, тъй като приходите от миряните по празниците не били броени. Катинарите на двете метални урни, които събирали доброволната лепта, били отключени след като преди това бил разбит и прозореца на храма, съобщиха от пловдивската полиция.

Преди броени дни имаше кражба на друга църква в пловдивско, което пък съвсем не е изолирано явление, особено след празници. И докато дирят кой пипа в „божия“ дом в този район, в бургаско, където православните храмове се видяха в чудо преди Рождество по същата причина, вече имат повод да отдъхнат.

Вчера полицията от Поморие залови банда от четирима майстори на тараша в църкви по морето. Карето – на възраст между 19 и 30 години – действало точно като при сюжета в Маноле – и така в цели 14 храма в Бургаска област. Оказва се, че бандата е от криминално проявени мъже. При кражбите, освен парите от кутиите за дарения, те свивали и метални вещи и утвар, а после ги продавали в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали в Бургас. В момента групата е в несебърския арест с прокурорска мярка за задържане за 72 часа.

Може да харесате още...