Удължиха срока за набиране на доброволци в Пловдив

До 15-ти ноември е удължен срокът за набиране на доброволци за участие в овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последствията от тях. Това информираха от отдел „Отбранително планиране, управление при кризи и защита при бедствия” в Община Пловдив.

Кандидатите трябва да са навършили пълнолетие, да са физически и психически здрави, неосъждани за умишлени престъпления от общ характер, с умения за работа в екип и способни да поемат отговорност. Вакантните места са около 100.

На сайта на Община Пловдив са публикувани необходимите документи за кандидатстване. Комплектът от документи за членство в доброволното формирование може да бъде подаден всеки работен ден в деловодствата на районните администрации и Общината.

Най-вероятната причина за удължаване на срока е липсата на достатъчно ентусиасти да се включват в подобни мисии доброволно като едновременно кандидатстват за свободните места. Защо да кандидатствам, щом ще съм доброволец, попита студент от Пловдивския университет на въпрос на F2F TV ще се включи ли в добрата инициатива. Ако се случи нещо, и без това първи съм готов да се хвърля с голи ръце, за да помогна – не ми се влиза в бюрократщина, аргументира се младежът, който иначе отговаря на всички изисквания, посочени от Община Пловдив.

Може да харесате още...