КСУ „Св. Георги“ се включва в благотворителното възстановяване на дома на баба Дори в Крумово

Изнесен час – в дома на баба Дори от Крумово – проведоха в Световния ден на психичното здраве учители и възпитаници на Социалния Учебно-професионален център към Комплекса за социални услуги „Св. Георги“ в Пловдив. Те възнамеряват да направят обитаема банята на 86 годишната жена, чийто дом изгоря през декември миналата година. Фаянсовите плочи и всичко, необходимо за монтирането им по стените, са осигурени от ГЕРБ Пловдив Област. 

„Присъединяваме се към инициативата за възстановяване дома на възрастната жена, защото самите ние сме социално заведение и знаем колко е важна подкрепата и съпричастието на хората и институциите към всички, които са в нужда“, сподели директорът на социалното заведение Апостол Делев. По думите му, възпитаниците на КСУ „Св. Георги“, които изучават професията на строителя, ще имат възможност да покажат наученото и едновременно с това да помогнат на баба Дори. В КСУ „Св. Георги“ за професията строител се обучават хора над 18 години с намалена трудоспособност.
При срещата си с възрастната жена днес Апостол Делев я изненада с два подаръка, които ще направят живота й по-лесен и по-приятен – хладилник и телевизор.

Може да харесате още...