11 души с обвинения след спецакция в Съединение и Пловдив срещу производство и разпространение на дрога

police_car_0111 души сa с обвинения след спецакция в Съединение и Пловдив срещу производство и разпространение на дрога. Те са задържани за срок от 72 часа. Други 14 са прекарали само 24 часа в ареста и са били освободени. Иззети са близо 2 кг марихуана, суми в различни валути и множество мобилни телефони. Спецакцията, наблюдавана от Окръжната прокуратура, е по водено в отдел „Криминална полиция” досъдебно производство. През ноември 2013 година криминалистите са получили информация, че местни жители в Съединение произвеждат вещества от амфетаминов тип и отглеждат марихуана, които след това разпространяват в областта, съобщиха от МВР.

По време на спецакцията се организират осем контролно-пропускателни пункта на всички входове и изходи на Съединение и е била проверявана всяка преминаваща кола. Претърсени са общо 33 жилища и постройки и два автомобила.

В Пловдив проверката е фокусирана върху два апартамента и автомобил. Освен марихуаната, са задържани две електронни везни, 10 150 лева, 100 евро, 400 щатски долара, два пистолета и боеприпаси за тях. Прибрани са множество мобилни апарати със СИМ-карти на различни оператори, четири лаптопа, два таблета, четири комютърни конфигурации, флаш-памети.

В резултат 13-те досъдебни производства, които се образуват след акцията, са за държане и разпространение на наркотични вещества, на огнестрелни оръжия и боеприпаси, на неистински парични знаци и печати на различни институции, средства за изготвяне на неистински документи за самоличност.

Може да харесате още...