EVN предупредиха, че са възможни разлики в периода на отчитане за септемврийската фактура

EVN България продължава процеса по модернизация на отчитането на електроенергията за битови и малки стопански клиенти. Той стартира още през 2008 г. с цел повишаване на ефективността и подобряване на качеството на услугата.

За някои домакинства е възможно през септември да настъпи еднократна промяна в графика за отчитане на тока, предупредиха от EVN. Причината, по думите им, че свързана с продължаващия процес по модернизация на отчитането на електроенергията за битови и малки стопански клиенти.
В резултат – отчетният период за някои от клиентите може да обхваща по-кратък или по-дълъг период от време от предвидените 30 дни в Общите условия на дружеството. Това обаче ще е само за септември, уверяват от дружеството.
Септемврийската промяна ще обхване общо 9601 клиенти от следните населени места:

гр. Пловдив – 218 клиенти,
гр. Първомай – 3 320 клиенти,
гр. Чепеларе – 423 клиенти,
гр. Момчилград- 695 клиенти,
гр. Казанлък – 335 клиенти,
гр. Бургас – 4 610 клиенти.

Плащането на консумираната през септември електроенергия ще се извършва през октомври. Установените от дружеството срокове за заплащане остават непроменени:

I група – от 1-во до 15-то число на месеца
II група – от 11-то до 25-то число на месеца.

Всеки може да види конкретния срок, за който е отчетена неговата консумация на електроенергия в издадената от дружеството фактура. От EVN се ангажираха да уведомят писмено за промяната. Допълнително може да се информирате и на денонощен телефон 0700 1 7777.

Може да харесате още...