С теснолинейка на 6 и 7 май из Родопите, Рила и Пирин :)

Нетрадиционно ни предлагат да прекараме следващите 3 почивни дни фенове на родопската теснолинейка. Пътуването, наречено “заедно в теснолинейката” започва навръх Гергьовден 6-ти май и ще ни открива чудните кътчета в живописните Родопи, Рила и Пирин и на следващия 7-ми май. Пътуването ще подпомогне съществуването на ретро-влакчето, казват организаторите, които ще очакват приключенски настроените още в 8:25 сутринта на гара Септември. 

Пътешествието започва с влак „Юндола”, ще спре в град Якоруда в 11:44 часа. Оттам посоката е към храма „Свети Георги Победоносец”, разположен в подножието на Рила планина, само на два километра от гарата. Там за празника на Якоруда има весел празник на открито, с песни, танци и извити хора 🙂 Всеки може да си занесе одеяло, на което да стои през деня. Раздава се курбан за здраве, може да си носите и храна по ваш избор, казват организаторите.

Влакът за Добринище е от 20:20 часа, където всеки урежда сам нощувката си. Автобусът за Гоце Делчев е на следващата сутрин в 8:35. Свободното време е чак до пладне, след което групата се връща в Добринище. На гарата се прави връзка с влака „Юндола” и крайната точка, Септември, се достига в 13:55 ч. От Септември има ЖП връзка за София, Пловдив и др. градове 🙂

снимка:fb

Може да харесате още...