Пловдивските момчета от “Младост 91” във възраствова група “Весел делфин” – първи в отборното класиране на Държавното първенство по плуване

pluvane8 момчета от 3 и 4 клас на пловдивския отбор по плуване “Младост 91” се оказаха истинската сензация на Държавното лично – отборно първенство по плуване, което се проведе на Златни пясъци преди броени дни. Най-малките състезатели на отбора, който вече 27 години носи шампионската титла на България, завоюваха първо място в отборното класиране и се прибраха под тепетата със златна купа и амбиция да не изпускат най-високото място на спортната стълбица и занапред. Александър Митов, Стилианос Симилидис, Николай Пехливанов, Кристиян Христов, Константин Велев, Деян Влахов, Димитър Цонев и Антон Георгиев спечелиха още третото място в щафетното плуване. И признанието на треньорката Славяна Раденкова, че имат голям потенциал в бъдеще.

С отличия – отборни и индивидуални – се окичиха и момичетата от “Младост 91”. Тони Лалова, Мари Дишкелова, Яна Кръстева, Полина Ряпова, Димана Дафчева, Ева Бакърджиева, Теодора Младенова и Симона Бъбарова спечелиха бронзови медали и в двете щафети – кроулова и съчетана. А четвъртокласничката от ОУ “Патриарх Евтимий” Тони Лалова завоюва 2 бронзови медала – на 100 метра гръб и 100 – съчетано плуване.

pluvane1Комплексно пловдивският тим зае 3-то място след варненския “Астери” и великотърновския “Царевец”.

374 плувци от общо 42 плувни клуба в цялата страната участваха в най-мащабното национално състезание за възрастовата група на 10-11 годишните, известна още като “Весел делфин”.

На 25-метровия басейн на комплекс “Спортпалас” във Варна в продължение на три дни се състезаваха 217 момчетата и 157 момичетата.

Може да харесате още...