Фолклор и класика – тази вечер в Пловдив с участието на Теодосий Спасов

Трифон Зарезан ще бъде отбелязан с уникален съвместен концерт на Опера Пловдив и АМТИИ днес. Програмата “Игра в български ритми” ще бъде представена за първи път в Концертна зала от 19 часа. На сцената редом до пловдивските филхармоници ще застанат музикантите от Академичен народен оркестър при АМТИИ с ръководител акад. Милчо Василев и Академичен народен хор при АМТИИ с диригент проф. Костадин Бураджиев. Пловивчани ще се наслдаят на изпълненията на солистите Теодосий Спасов – кавал, Васил Василев – кавал, Владимир Владимиров- тамбура и Гергана Попова – вокал. Диригент на фолклорния класически концерт ще бъде маестро Диан Чобанов.
В проргамата са включени произведения, които съчетават народни и класически музиклани инструменти. Ще прозвучат „Игра в ритми” за кавал, тамбура и симфоничен орекстър от Милчо Василев, Пиеси за симфоничен оркестър от Теодосий Спасов, „Балкански игри” за симфоничен оркестър от Димитър Христов, Родопска импресия за народен хор и симфоничен оркестър от Кирил Стефанов и Костадин Бураджиев.
Билети за съвместния концерт “Игра в български ритми” на Опера Пловдив и АМТИИ се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Може да харесате още...