В Пловдивския университет вече има класна стая „Конфуций”

В Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ вече има класна стая „Конфуций”. Тя отвори врати във втория ден на китайската култура във висшето училище. Класната стая е част от бързоразвиващата се мрежа на образователни центрове, спонсорирани от Ханбан и „Институт Конфуций“ – София. Той има над 500 звена и над 1 000 класни стаи, а новооткритата е мост за осъществяване на успешно българо-китайско сътрудничество. 

Специален поздрав за гостите бяха изпълненията на децата от фолклорен танцов ансамбъл “Дилянка”, а възпитаници на Френска езикова гимназия “Антоан дьо Сент Екзюпери” представиха традиционни китайски танци с чадърче и лента.

kitaiПрограмата на Деня на китайската култура продължи с празничен концерт, демонстрация на китайска чаена церемония, дегустация на традиционен азиатски чай, калиграфия и лекция по тайдзичюен и тайдзидзиен, водена от шъфу Багалев и неговите ученици от WingTsun школата му.

След успеха на първия Ден на китайската култура, станал факт през учебната 2014-2015 година, тази година още повече студенти и гости на университета успяха да се докоснат до далечната култура.

Може да харесате още...