НДК се готви за Софийския международен панаир на книгата 2015

ndk43-то издание на Софийски международен панаир на книгата 2015 ще отвори врати за читатели и издатели в Националния дворец на културата от 8 до 13 декември.  Очаква се във форума да представят продукцията си над 200 изложители от страната и чужбина. Специално за откриването  от 11:00 часа в Централното фоайе на НДК Асоциация „Българска книга“ посреща Енрике Мота, вице-президент на Федерацията на европейските книгоиздатели.  Над 80 събития – представяния на книги и срещи с автори на сцената и на щандовете на изложителите – ще се проведат по време на литературния форум. Тази година ще бъдат добавени и нови пространства за тях – Литературен клуб “Перото” и “ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс”.
На традиционния етаж, посветен на световната литература, отново ще звучи смесица от световни езици. Ще бъдат представени книги от Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Унгария, Скандинавския север, Русия и Иран. На националните щандове ще бъдат обособени специални места за срещи с гостуващи автори и издатели.

Фокус на тазгодишното издание ще бъде Иберийският полуостров. В Мраморното фоайе на НДК публиката ще има възможността да се срещне с известни писатели от Испания и Португалия, а също с някои от най-забележителните български автори.

Литературното пространство ще разполага с детски и прес кът, книжарница, място за автографи и разговори с писателите. Испанската кухня има сериозно място в литературата от региона, затова тя ще съпътства и цялата основна програма на фестивала и ще е широко застъпена в темата „В кухнята на литературата“.

 

Може да харесате още...