Учениническата рок банда на годината – пловдивската група “Panic Station“ – на живо тази събота под тепетата

joan-grupaТалантливите момчетата от Руската гимназия Йоан Баков, Тодор Личев и Георги Земярски, както и барабанистът първокурсник в Техническия – Иван Маринов, безапелационно класирани на първо място в националния конкурс „Голямо междучасие“, организиран от „D2″ преди месец, ще свирят и пеят на живо тази събота – 17-ти октомври в “Stage 51” в Пловдив. Да припомним, че фаворитите на журито в националната надпревара за ученическа рок банда я спечелиха след като изпълниха четири авторски парчета, две от които вече звучат в ефира на BG Radio, Radio 1 Rock и Z-Rock.Грамота и парична премия от 2000 лева, с която момчетата имат правото да изберат музикално оборудване на тази стойност, им бе връчена от зам.-министъра на спорта – Калин Каменов. Националният конкурс, в който решаваща дума имат музикантите от „D2″, беше под патронажа на Министерството на младежта и спорта.

Повече от 20 групи от цялата страна се включиха в надпреварата. Според регламента те изпращат аудио запис на своя авторска песен. Докато тече гласуването в сайта на конкурса, „D2″ организира национално турне, за да бъдат чути групите и на живо. Концертът в Пловдив се проведе на 7 септември, а няколко дни по-късно фаворитите от града на тепетата станаха номер едно.

„Изключително сме щастливи и горди от наградата, а освен това получихме признание от доказана група от „D2″, което е изключително важно за нас и ни дава стимул и самочувствие, че вървим в правилната посока“, казаха минути след спечелването на наградата момчетата. Самите музиканти от „D2″ признаха, че са изненадани от високото ниво, което са показали пловдивските рок надежди, и заявиха категорично, че в тях се крие огромен потенциал, който тепърва ще бъде доразвиван.Това е втората голяма награда на „Panic station“ за месеца, след като в края на август момчетата спечелиха първо място на 18-я „Pop rock fest Nessebar“, където отново премериха сили с групи от цялата страна.

На 26 септември, рок групата на годината заедно с “Революция Z” гостуваха и на “ТУ Рок Фест” Варна, който се проведе за четвърта поредна година пред входа на Морската градина на морската столица.

Ако още не сте ги чули, елате в Stage 51 в събота.

автор: Деляна Димитрова

Може да харесате още...