Преподаватели от Нов Български университет подредиха фотоизложба “През границите”

fotoizlojba-btppПреподавателите от НБУ – проф. д-р Людмил Христов и доц. Васил Гарнизов – подредиха в Българската Търговско-промишлена палата (БТПП)  фотоизложба “През границите”. Това е  композиция от 40 фотографии, които фокусират вниманието върху културното наследство на южните погранични райони на България. В процеса на творческите търсения чрез изразните средства на фотографията, журналистиката и директните срещи с хората, идеята се трансформира в увлекателни фотографски пътеписи, разказват домакините на експозицията.

Лицата на персонажите от снимките напомнят прототипи от разказите на Йордан Йовков и Елин Пелин, запечатани от фотообективите на творците.   Изложбата е още едно доказателство за значимостта на фотографското изкуство като уникален изказ и отпечатък на времето. В fotoizlojba-btpp2този смисъл “През границите” е не само послание, но и директен мост между поколения и култури, история и архитектура. Изложбата е доказателство за ролята на визуалната комуникация като директен начин за пренасяне на човешките ценности през времето като проекция на мисли, чувства и отношение към света.

Експозицията е на разположение за външни посетители всеки ден работен ден до 24 юни от 9:00 до 17:00 часа на партера в сградата на БТПП на ул. “Искър” 9.

 

източник и снимки: БТПП

Може да харесате още...