Ден след подадената и оттеглена оставка на шефа на ВВС, високопоставени гости и медии – в Граф Игнатиево 

mig29_005Ден след подадената и оттеглена оставка на шефа на ВВС ген. майор Румен Радев заради проблеми с военната ни авиация, Авиобаза Граф Игнатиево посреща високопоставени гости и медии. Поводът е съвместното българо-полско учение.То, обаче, се очаква да остане в сянка заради бурните събития във ВВС.Едва ли обявеното от по-рано изнесено тук заседание на Комисията по отбрана към НС няма да обсъжда ситуацията, в която – на фона на световната обстановка около ИДИЛ – страната ни е на прага да пусне чужди изтребители да пазят въздушното й пространство. Ако пък не я поставят на фокус, значи всички в тази Комисия вкупом трябва да си подадат оставките като депутати, тутакси, смятат наблюдатели на процесите във ВВС.

Иначе гости на официалния ден на учението ще са не само депутати от Комисията, а и министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и извънредния и пълномощен посланик на Полша в България Кшищоф Краевски.

На 28 август тази година министърът на отбраната подписа намерение изтребителите МИГ 29 на българските ВВС да се ремонтират и модернизират в Полша. Но бълграски информационни сайтове съобщиха, цитирайки ТАСС през БТА, че от руската самолетостроителна корпорация са реагирали с писмо, че Полша няма лиценз за извършване на ремонтни дейности на българските изтребители.

Може да харесате още...