Благотворителна изложба в Клуб Тотал Спорт набира средства в полза на топ инструкторка по аеробика. Или как Таня помага на Таня

za taniaБлаготворителна изложба “С изкуство за Таня” подготвят съвместно Галерия ХебросАрт и Тотал Спорт в Пловдив. Този петък, 19 юни, от 18 часа в арт пространството на спортния клуб 21 именити художници ще подкрепят с живописта си каузата националната топ инструкторка по аеробика Таня Лулчева да се върне час по-скоро сред семейството, приятелите, колегите и клиентите си. От началото на месец април Таня Лулчева се лекува в болница в Париж от онкологично заболяване. След нестихващи инициативи на инструктори и фитнес центрове в Пловдив, София и Варна, както и индивидулани актове на съпричастност – от концерти до продажба на ръчно изработени предмети и декорации – изложбата под тепетата в петък ще е първото арт събитие, което вдъхновява накуп толкова много творци в подкрепа на спортистката.

Към платната на Румен Нечев, Владимир Чукич, Румен Саздов, Евгений Петров, Вихра Григорова, Геракси Гераксиев, Димитър Рашков, Юлиана Павлова, Георги Петров, Димитър Мицев, Димитър Кирчев, Ангел kartina1-za taniaПачаманов, Данчо Григоров, Мичо Димитров, Стефан Лютов, Анна Димо, Васил Петров, Юли Шумарев, Жорж Сопаджиев, Цветана Гумеля и Нина Златева ще се присъединят с изпълненията си и джаз певецът Петър Салчев и Петър Демиров с акомпанимент на пиано. Дарителската кауза на светската вечер ще подкрепят още винарска изба Драгомир и аптеки Телесфор и Аскол.

“Събрали сме едни от най-ярките съвременни художници на благотворителна изложба, които предоставят творбите си в подкрепа на Таня. За почитателите на изобразителното изкуство, това е шанс да обогатят колекцията си и с това да помогнат на това слънчево, позитивно и можещо момиче да преодолее болестта. То tania-bankova1не само е един от най-добрите аеробик и фитнес инструктори в България, а и със сертификат Euroeducation Aerobic Mastertraining заявява присъствието си в европейския и световен елит на клубния спорт”, казва собственикът на Галерия ХебросАрт и вдъхновител на изложбата Таня Банкова. Сама майстор по йога със сертификат за инструктор от Лондон, Таня Банкова не крие вярата си, че това, което може да прави професионално – художествени изложби, може и да помага. “Още една Таня се нуждае от съпричастие в този момент и аз мога да съдействам по този начин”, усмихва се съименичката на Таня Лулчева, решена да изпрати до Париж цялата позитивна енергия на изкуството под тепетата.

За  два месеца дарителската кампания, която инициира Клуб Тотал Спорт в партньорство с Ф2Ф tanyaСтудио, успя да набере по сметка 42 132 лв. Отделно, в дарителската урна на рецепцията на Тотал Спорт и от благотворителни часове на инструкторите от клуба – са събрани 6 700 лева. До края на месец май за лечението на Таня в Париж са платени 34 794 евро. Операцията се поема от нашата Здравна каса, но до нейното случване, се очаква да се направят още 2 сеанса по 10-12 000 евро. Възможно е да се наложат и още. “Добрата новина е, че лечението върви по план”, казва от френската столица Таня. И добавя, че за всички разходи по платените процедури – ден в болницата, инжекция (след всяко излизане от лечебното заведение например се бие инжекция на стойност 1000 евро) – са налични документи!

Макар и не физически, от първия ден на кампанията с Таня Лулчева неотлъчно е нейната група по аеробика в Клуб Тотал Спорт.  А F2F TV се присъединява към призива на всички, които очакват завръщането на аеробик-машината, прекрасният приятел, чувствителният към доброто човек, грижовната майка на шампионка по аеробика и красивата жена Таня Лулчева – да продължим да я подкрепяме!

Дарете, ако можете! И… елате на изложбата!

tania lulcheva podkrepa1

Може да харесате още...