Доскорошният заместник-председател на Парламента Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков – вече обвиняеми

burkan_bankХристо Бисеров и Ивайло Главинков вече са привлечени като обвиняеми. И двамата остават на свобода под парична гаранция от по 25 хиляди лева. Според  Софийска градска прокуратура (СГП),  Бисеров трябва да отговаря пред закона за това, че през 2012 година в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария, както и че в периода 13 декември 2012 – 21 февруари 2013 година в условията на продължавано престъпление е извършил финансови операции с  314  529 щатски долара и 117 192 евро, за които е знаел или предполагал, че са придобити чрез престъпление.

Главинков е обвинен за това, че в същия период пък е придобил тези суми  по банкова сметка като е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.  Спрямо двамата обвиняеми е определена мярка за неотклонение „парична гаранция” – в размер на по 25 000 лв. Наложена им е и забрана да напускат пределите на страната.

От Прокуратурата съобщиха, че при тези обвинения се налага уведомяване на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и това е направено. В изпълнение на споразумение между главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Комисията от 3 септември тази година  за първи път по дело се сключва споразумение за създаване на съвместен екип между прокуратурата и представители на Комисията.

източник: пресцентър Прокуратура

Може да харесате още...