Прокуратурата обвини акушерка в опит да убие 4 дневно бебе

bebe_kuvyozСофийска градска прокуратура привлече като обвиняема Емилия Ковачева от Самоков за опит за умишлено убийство на 4- дневно дете. Акушерката е работила без прекъсване дневна и нощна смяна на 17 април, а през нощта на 18-ти, около 02.00 часа е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето.Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му, обясняват от Прокуратурата. В резултат – детето е получило тежка мозъчно – черепна травма, която, според обвинението е представлява “постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота”.

Дежурният лекар акушер – гинеколог е установил понижен тонус на детето сутринта след бруталния побой. Назначил е изследвания и лечение, но по-късно същият ден е установено влошаване на състоянието на бебето. То е било закарано в болница „Токуда“ – София, където и към момента се лекува.

На 22 април лекарски екип от болница „Токуда“ е сигнализирал полицията за състоянието на детето. Незабавно е започнало разследване, като са разпитани множество свидетели, иззети са веществени и писмени доказателства, назначени са съдебно- медицински експертизи.
Междувременно става ясно, че и Софиямед е назначила проверка по случая с бебето и е открила видеозапис с побоя.

На Ковачева е повдигнато обвинение за извършен опит за убийство на малолетното дете, намиращо се, поради възрастта си, в безпомощно състояние. Деянието е осъществено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, категорични са от прокуратурата.

Емилия Ковачева е задържана с прокурорско постановление до 72 часа и прокуратурата ще внесе искане за постоянното й задържане под стража в Софийски градски съд.

Може да харесате още...