Аварийни екипи – готови, за да са светли и топли празниците ни

EVN_izolatori_1Общо 76 дежурни екипа на EVN България са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на евентуални аварии по време на предстоящите коледни и новогодишни празнични дни. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации, както и да активира специален кризисен щаб, съобщиха оттам. Ще бъде отделено внимание също и на местата, където по празниците се събират повече хора – зимни курорти, туристически центрове, вилни зони и др.

Както всяка година дружеството няма да извършва планови ремонти дейности по време на официалните почивни дни. Такива ще бъдат извършвани само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

Като част от текущата подготовка за работа през зимата са доставени  техника, инструменти и материали за осигуряване на авариен резерв. В това число влиза и доставка на специализирана механизация – високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони. Дежурните екипи поддържат връзка с два  денонощно функциониращи специализирани диспечерски центъра на EVN за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява текущ контрол и мониторинг на съоръжения.

В случаи на прекъсване на снабдяването хората могат да сигнализират на специализираната денонощна линия за повреди 0700 1 0007. При избиране на 0700 1 0007 те могат да получат информация за вече известни аварии. По този начин не е необходимо  допълнително да се свързвате със сътрудник от телефонния център, за да предостави информация за липса на захранване в изброените населени места, тъй като аварията е регистрирана и се работи по нейното отстраняване.

Може да харесате още...