Българските ВВС в подготовка за авиошоуто “Това сме ние”

mig29_007Започна пребазирането на военни вертолети и самолети за подготовката на въздушните демонстрации под мотото „Това сме ние“. Авиошоуто ще събере любители на военната авиация на летище София – Враждебна на 11 октомври по повод 102 години от създаването на ВВС на България.  До деня на демонстрациите в небето над София военните машини  ще изпълняват тренировъчни полети с прелитане на малки височини.

Столичани и гостите на София могат  да ползват автобусна линия 78, която ще има допълнителна спирка на паметника на Васил Левски, а последната спирка ще е в района на авиошоуто. За тези, които ще ползват лични автомобили, ще бъде създаден временен паркинг на южното платно на бул. „Ботевградско шосе“ в посока Ботевград. За хората в mig29_006неравностойно положение е предвиден транспорт, който ще ги превозва от паркинга на бул. „Ботевградско шосе“ и от последната спирка на автобусна линия 78 до района на авиошоуто.

Съвместно със служители от СДВР, служба „Военна полиция“, служба „Сигурност” на летище София и Гранична полиция, ще се предприемат необходимите мерки за охрана на обществения ред в района на демонстрациите и зоната около летището. Зрителите ще бъдат допускани през определени контролно-пропускателни пунктове. Ще се изземват забранени предмети и вещи като пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, ножове, палки, боксове, бутилки, стъклени предмети, флакони с аерозоли. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние.

Очаквайте подробности за авиошоуто.

 

Може да харесате още...