Община Варна с телефон за дарения и изнесени в Аспарухово административни и здравни пунктове

varna-carkva0886-870-355 е специалният телефон за дарения за пострадалите в квартал Аспарухово разкри община Варна. На него може да получите актуална информация за необходимите консумативи и финансови средства. От администрацията съобщават още, че е на привършване минералната вода, която се раздава на доброволците, работещи по разчистването на квартала. От общинския кризисен щаб информират за необходимост от бутилирана минерална вода в разфасовки от 500мл. и 1.5л. Водата може да се доставя в пункта за събиране на дарения, разположен в сградата на кметство „Аспарухово“.

От днес функционират и два пункта за събиране на помощи – техника и домакински пособия. Единият е разположен на служебния паркинг на община Варна, а другият в дом „Другарче“ на ул. „Генерал Колев“. Пунктовете работят от 9 до 17 часа.

В квартала днес и утре, 25 юни, от 9 до 18 часа ще работи и изнесен медицински пункт. Той е разположен на ул. „Горна студена“ №75. На място се прави бърза оценка на здравословния статус, като при необходимост гражданите се транспортират до ДКЦ Аспарухово. Тук е осигурен безплатен достъп до здравна помощ, раздават се също превързочни материали и дезинфектанти.

Варненци е добре да знаят още, че всички, чиито автомобили са пострадали при бедствието в Аспарухово, могат да получат информация за начините на отчисляване на моторни превозни средства от КАТ и системата на дирекция „Местни данъци и такси“. За целта, на 2 етаж в сградата на районното кметство от 8 до 19 часа са осигурени представители на ресорната общинска дирекция.

За да прекратят облагането с данъци, хората трябва да получат удостоверение от Пожарна и аварийна безопасност за щетите, които бедствието е нанесло върху автомобила им. Ако моторното превозно средство е без регистрационни номера или има само един такъв, обстоятелството трябва да бъде упоменато в документа. След получаване на удостоверението се преминава към отчисление в сектор „Пътна полиция“ – КАТ към ОД на МВР – Варна.

В Общински съвет – Варна е внесена докладна, таксата за отчисляване в КАТ на всеки автомобил, пострадал в бедствието, да бъде поета от община Варна.

Може да харесате още...