Резултатите от матурите по БЕЛ и математика за 7 клас – вече известни; фалшив сайт разпространява оценките от матурите на абитуриентите

netwarsРезултатите от матурите по БЕЛ и математика бяха достъпни в интернет преди обявения час 17:00 днес. Срещу ЕГН и входящ номер всеки седмокласник можеше да провери какво е направил на външното оценяване на 21 и 23 май в първи модул и в двата, чиято оценка е  балообразуваща за кандидатстването за езикови и специализирани училища.

Все още, обаче, не са достъпни в интернет, резултатите от държавните зрелостни изпити, съобщиха от Министерството на образованието и науката. По техни данни, фалшив сайт разпространява неверни данни от матурите на абитуриентите. Истинските ще са готови до 9 юни и ще бъдат публикувани на електронния адрес http//rezultati.zamaturite.bg. Срещу ЕГН и входящ номер всеки зрелостник ще може да провери оценките си. Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката, категорични са от ведомството.

За седмокласниците учебният процес все още продължава. От 10-ти до 12-ти юни те ще могат да получат служебните си бележки с резултатите от матурите, а от 17 юни – да кандидатстват в избраните от тях училища. Междуверемнно в сайтовете на регионалните инспекторати всеки заинтересовамн може да провери къде седмокласниците и родителите им може да проверят изпитните работи и на място да се запознаят с грешките. За Пловдивтова са 6 юни от 09.00 до 17.00 часа в СОУ „Свети Софроний Врачански” и ЖР „Тракия”, ул. “Съединение” №53, по български език и литература и по математика. И 10 юни 2014 г. от 09.00 до 17.00 часа в СОУ „Свети Константин-Кирил Философ”, гр. Пловдив, ул. „Георги Кондолов” № 44а, по изобразително изкуство.

Може да харесате още...