България е с 23 процедури за нетранспониране в срок директиви на ЕС

brusselseБроени дни преди старта на предизборната кампания за евровота България е с 23 процедури за нарушения поради нетранспониране в срок на директиви на ЕС. Докато политиците ни си играят на жмичка с кворума в НС, социологическите агенции се надцакват в прогнозните резултати, а интернет троловете бълват в онлайн пространството огън и жупел по определени теми и хора… ЕК стартира нови 15 процедури само за първото тримесечие на 2014-та. Вярно, че две от тях вече са закрити заради изпълнение на задълженията. Вярно е  и, че 11 от отворените 23 процедури за нетранспониране  се очаква да се закрият, тъй като властите твърдят, че са си свършили работата по тях.  Но останалите?

МС днес възложи на министрите, съобразно тяхната компететност, да предприемат действия за изпълнение в срок на заложените в Плана мерки, произтичащи от членството ни в Европейския съюз.

Той включва 219 мерки, от които 89 са със срок на изпълнение до 31 март. От тях 45 не са изпълнени в срок, като значителна част се дължат на внесени в Народното събрание законопроекти, които са в различен етап на приемане.

Може да харесате още...