Футболът срещу дрогата – в Пловдив

На 24 октомври Общински Съвет по Наркотични Вещества /ОСНВ/ и Превантивно–Информационен Център /ПИЦ/ към Община Пловдив организират междуучилищен мини-футболен турнир под надслов: „Спортът е моята алтернатива!”, който е част от годишната им кампания: „Животът е дар – не го погубвай!”.
Турнисрът ще се проведе в Спортен център „Оптимум“ в жилищен комплекс „Тракия” от 9.30 часа.
Участници са ученици от 5-6 клас от 8 пловдивски училища. Идеята е по този начин те да покажат една различна алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора, чрез спорт и ангажираност в борбата с наркоманиите.
Началото на футболния турнир ще бъде поставено от заместник-кметът Георги Титюков, отговарящ за Спорт, Младежки Дейности и Социална Политика /СМДСП/ в Община Пловдив и Председателят на ОСНВ и ПИЦ – Пловдив Живка Йовчева.
По регламент участниците ще теглят жребий и ще играят на елиминации. Продължителността на срещите ще бъде от две полувремена по 15 минути, с почивка между тях. Всеки от отборите ще бъде представляван от 6+1 футболисти, от пети и шести клас. По време на футболните срещи деца-доброволци към ПИЦ – Пловдив, ще раздават информационни материали, разясняващи вредата от наркотиците. Така, организаторите ще покажат, че спортът е възможност за нови запознанства и изграждане на колективен дух.
За всички участници в турнира са подготвени тениски и шапки с логото на кампанията, а победителите ще получат купи и медали.

Може да харесате още...