Студенти посрещат Пламен Орешарски с нова песен. Междувременно 2 партии и едно политическо движение стягат митинги през уикенда

protest-studenti1„Пацо в Дупница“ – така се казва песента, с която студенти посрещнаха премиера Пламен Орешарски тази сутрин пред Шератон София, където той участва в официалното откриване на Българския икономически форум с надслов: „Да поговорим за генераторите на икономически растеж“.  Междувременно  2 партии и едно политическо движение се разбра, че стягат митинги през уикенда.

Лирическият герой в песента е именно министър председателят, обясниха младежите и подчертаха, че той е роден в Дупница, но е израстнал в Бобов дол и те възпяват как героят подава оставка веднага.  Дали Орешарски чу текста, не е ясно – факт е, че не спря да поговори със студентите, които бяха по-малко от полицаите. Протестиращите изпратиха колата на protest-studenti2премиера с викове „Оставка“ и с още няколко изпълнения на песента.

В ранните следобедни часове протестът продължи пред Ректората на СУ с все същите искания – за оставка и разпускане на НС. Окупацията продължава.

Ето как ще изглежда уикендът: в събота в един и същи обеден час –  ГЕРБ събира членове и симпатизанти в Пловдив, а БСП прав същото в  София. Митингите са про и контра оставката на Кабинета. Към тях  се добавя и неделен митинг на движението на Бареков “България без цензура” в столицата – той пък в неделя щял да се обяви срещу всички партии на прехода.

Още вчера, обаче, студентите се разграничиха от партийни протести.

текст и снимки: Теди Цветкова

Може да харесате още...