Дело срещу 3-ма за склоняване към проституция на жени и малолетни момичета – при закрити врата

sydebna_palata_plovdiv_lyatoПри закрити врата ще се гледа делото срещу трима пловдивчани, обвинени за склоняване към проституция на жени и непълнолетни момичета. Това реши на първото си заседание днес Пловдивският Районен Съд. Преди да излязат от залата веднага след обявяване на режима за провеждане на процеса, в нея съдебната охрана въведе само единия подсъдим. С наведена глава, той изглеждаше видимо напрегнат. 

Калин В., Атанас Н., и Георги М. са подсъдими по делото. Първият е набирал жени от декември миналата до януари тази година за платен секс без да се съобразява с тяхното съгласие като им е обещавал и давал облаги, твърди Обвинението. Другите подсъдими са обвинени като извършители в съучастие за свеждане към блудствени действия и съвкупление на 11 момичета с користна цел. Всичко това – в периода декември 2012 до 9-ти февруари 2013 година под тепетата.
В хода на делото ще се разпитат 20 свидетели и 3 вещи лица.

Извън Съдебната палата, но пак в Пловдив – в рамките на семинар за противодействие на сексуалното насилие – бяха изнесени данни, че 85 на сто от тези случаи са насочени срещу деца под 16 години. Стана ясно още, че разкриваемостта на тези престъпления е 63 процента.

текст: Райна Павлова

Може да харесате още...