Синдикалисти с благотворителна акция за бежанците

schupen_prozorec_lampaСиндикалисти от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век” стартират благотворителна кампания в помощ на бежанците у нас, приютени в специализираните центрове. Те призовават за дарение на парични средства или в натура в срок до 15 октомври 2013 година.  

Паричните средства ще се събират по банковата сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” – IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк, гр. София, пл.”Св. Неделя” 7.
Даренията в натура (консерви, детски храни, памперси, санитарно-хигиенни материали, топли дрехи, спално бельо, одеяла и др.) ще се събират в обособени центрове в Централата и Регионалните съвети на КНСБ. Желаещите да дарят консерви, детски храни, памперси, санитарно-хигиенни материали, топли дрехи, спално бельо, одеяла и др., могат да го направят на сформираните пунктове в Регионалните съвети и Централата на КНСБ.

До един месец ще бъдат разкрити още 1 500 места за емигранти, но според отчетената тенденция, те ще се изчерпят за около 30 дни. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев днес след заседание на МС. Той изрази надежда, че с общите усилия на институциите ще бъде преодолян проблемът с острия недостиг на санитарно-хигиенни материали в местата за настаняване. Работи се и по нормативното регулиране на въпроса със заплащането на медицинската помощ за бежанците. Ако се запази темпът да влизат по 200 души на ден, то до края на годината парите, нужни за бежанците, ще възлизат на 30 млн. лв., смята Йовчев. Усилията са насочени към търсене на възможности за получаване на допълнителна финансова помощ.

Днес стана ясно, че досегашният директор на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков е освободен от длъжност заради “Незадоволително” организиране на работата в местата за временно настаняване на бежанци и на негово място ще застане Николай Чирпанлиев.

Може да харесате още...