Екс-вътрешният министър Цветанов – с нова мярка за неотколение “подписка”

c_cvetanov_01С втора мярка за неотклонение “подписка” е от сряда екс-вътрешният министър Цветан Цветанов. Причината е обвинението му, че е отказал да разпореди СРС при разследването по досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново). Според адвоката на Цветанов, става дума за отказани СРС-та, свързани с кражба на детска катерушка и пързалка в село Първомайци, Горнаоряховска област.

Според Прокуратурата, обаче, пренебрегвайки разрешенията, издадени от съдия, и на шестте искания, подписани от председателя на Окръжен съд – Велико Търново, Цветанов е поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!“ като с това не само е нарушил задълженията си като министър на вътрешните работи, но и е възпрепятствал събирането на доказателства за разкриване на извършеното от Тодоров и от други лица тежко престъпление, които не са могли да бъдат събрани по друг начин.

На 12 юни Цветанов получи първата си мярка за неотклонение “подписка” – тогава по повдигнатото му обвинение за неупражнен контрол върху използването на специални разузнавателни средства в министерството, което ръководеше.

Може да харесате още...