Процедура по промяна цените на тока ще започне след публикуване на промените в Закона; ЕРП-та под проверки

evn_tabloДържавната комисия за енергийно и водно регулиране е запозната с предложенията за промени в Закона за енергетиката и анализира информацията относно възможното намаление на цените за крайните потребители. След приемането и публикуването на промените в Закона за енергетиката, комисията незабавно ще стартира процедура по промяна на цените.

 

Междувременно вървят съобщения за проверки на ЕРП-тата.

Днес представители на Окръжна прокуратура Пловдив и на Национална агенция на приходите започнаха такива в дружества от групата на EVN България в Пловдив. EVN България декларира пълно съдействие на проверяващите екипи. Дружеството напомни, че вече е било обект на подобни проверки през 2010 година, когато след посещение на ДАНС в няколко клиентски центъра на дружеството, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране извърши детайлен одит на дейността на дружеството. В резултат на предписанията на този одит EVN обяви, че са извършили промени, изцяло в съответствие със законовата и регулаторна рамка.

Вчера пък стана ясно, че ДКЕВР е сезирала Комисията за защита на конкуренцията да образува производство по Закона за защита на конкуренцията за установяване на евентуална злоупотреба с монополно или господстващо положение на пазара от страна на „ЧЕЗ Електро България” АД и „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

източник: ДКЕВР и EVN

Може да харесате още...