Още едно решение на Административен Съд София град в полза на гражданите – този път за платеното паркиране в центъра на София

temidaСлед като в края на миналата седмица Административният съд София град излезе с решение в полза на болните от рядката болест муковисцидоза като препоръча на здравния министър да инициира единни стандарти за самостоятелна клинична пътека, вече има и ново решение в полза на гражданите: отмяна на промените в Наредбата, засягащи така наречения режим на платено паркиране в центъра на столицата.

Решението на съда потвърди правотата на гражданите, организирали серия от протести срещу ощетяващите ги промени. Съдът реши, че „нововъведения“-та на общината са незаконни, коментираха от ВМРО, които подкрепиха многократно с нарочни протести исканията на живеещите в централната градска част.

Днес, след решението на Административен съд – София град, Ангел Джамбазки отново внесе в деловодството на СОС мотивиран проект, в който Столична община се отказва да обжалва решението и се задължава СОС да разгледа, промени и приеме предложенията на гражданите.

Може да харесате още...