Президентът при протестиращите; в Пловдив беше скъсана Конституцията

rosen_plevnaliev_001Благодаря на всички за гражданската позиция. Благодаря ви, че я показвате по един демократичен начин. Заповядайте още от следващата седмица заедно с други граждански организации, синдикати – с тези думи Росен Плевнелиев се обърна към протстиращите пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, качен върху буса им и ограден от гардове начело с шефа на НСО. 

Протестиращи не спираха да го освиркват. Чуваха се и възгласи “мафия” и незнайно защо – “българи-юнаци”. След кратката си реч президентът прие листове, вероятно с искания, подадени му от няколко различни страни.

Хиляди излязоха на протести и днес в цялата страна. В Пловдив публично бяха скъсани 3 екземпляра на конституцията. Кому беше нужно обругаването на основния закон на България може да се разсъждава…

При всички случаи, според F2F TV, този акт компрометира протеста като цяло. Макар че, едва ли всички разбраха какво се случва в началото на редиците им. Ще го научат от медиите по-късно. И едва ли повечето ще бъдат доволни от това – не и след като могат да пеят химна ни на колене преди да потеглят на протестно шествие.  И да карат всички наоколо да настръхват.

Днес протестите у нас са подкрепени и от българите зад граница.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Василка Беева каза:

    Интересно е кои са тези, които са запалили Конституцията – дали са екзалтирани безумци, които не знаят какво е Остовен закон на държавата, или съзнателно тласкащи събраните към анархия…