Франкофонският институт ще ползва още 10 години сградата в София, в която е настанен

books-studentsФранкофонският институт за администрация и управление (ФИАУ) получава безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години на имота в София, който и в момента ползва. Това са първите два етажа от сградата на ул. „Леополд Седар Сенгор” №21 в кв. „Овча купел”.  Това стана възможно с одобрената от правителството днес допълнителна договореност №2 към спогодбата с Международната организация на Франкофонията.

ФИАУ, който функционира от 1995 година, е висше училище с двегодишен магистърски курс на обучение по специалностите „Администрация”, „Стопанско управление” и „Социална и солидарна икономика”. В него кандидатстват студенти, завършили бакалавърска степен по различни специалности на висшето образование. Те провеждат задължителни производствени стажове във фирми и организации на франкофонските страни, като на успешно завършилите се издават дипломи за магистри по съответните специалности от университетите в Нант и Лион, Франция и в Лиеж – Белгия.

До момента във ФИАУ са се дипломирали над 1200 студенти от 24 страни. Неговите кадри са търсени в държавите-членки на ЕС и от Европейската комисия. Институтът е едно от свидетелствата за силното присъствие на България в Международната организация на франкофонията.

 

Може да харесате още...