За експертност и патриотизъм призовава ВМРО след оставката на кабинета

flag_bg2ВМРО призовава към разум в дните след оставката на Борисов. За нас тази оставка бе закономерен изход за политическо спасение на ГЕРБ и неговото правителство чрез внезапна абдикация от властта. На практика, оставката бе подготвяна от този кабинет още от началото на сформирането му, чрез ред грешни управленчески решения и назначения на всички нива на некомпетентни хора, домогващи се до властта.

В резултат на тези действия, никой от самовлюбените управляващи не забеляза, че българският народ изнемогва под напора на икономическата криза, терора на монополите и огромната безработица – ВМРО предупреждаваше нееднократно за това.

Решенията на кабинета Борисов от последните дни показаха също, че за управляващите явно е важно просто да има човек на министерски стол, а не дали този човек притежава качествата да го заема. Внезапното отстраняване на ключов министър като финансовия и назначаването на негово място (и то на двоен пост) на философ като министър на финансите и на еврофондовете, бе поредното доказателство, че правителството „кърпи” положението до изборите, а не смята да работи ефективно до края на мандата си.

ВМРО не оценява ситуацията в момента като отчайваща, както се опитват да я интерпретират някои кръгове. Тя е нормална практика в демократичните страни и начин държавата да върви напред, а не да боксува, както през последните години. Затова отново настояваме служебният кабинет, назначен от Президента, да е с максимално експертно участие, за да може да реагира достатъчно компетентно в правомощията си към момента. Служебният кабинет дава и шанс следващите избори да бъдат подготвени и проведени без манипулациите, на които се нагледахме през последните 3 години. Нужно е да се премине към ясни стъпки с ясна отговорност, а не към нови популистки или ПР решения.

Според ВМРО, сега лесни решения няма и политическият елит е длъжен не само да обясни това на хората, но и да им каже какво ще се предприеме за запазване на стабилността в страната и за решаване на проблемите, натрупани през годините. Новото правителство и всички след него са длъжни да спазват в името на България и за оцеляването на българите следната програма:

1. Съживяване на българската икономика и повишаване доходите на хората.

2. Разбиване на монополните структури във всички сфери.

3. Незабавни мерки за преодоляване на демографската катастрофа.

4. Борба с етническата престъпност.

ВМРО поддържа идеята за доминиращо присъствие на партии, които не са участвали във властта и не са обременени с историческата вина на прехода. Сред тях виждаме българските националисти, а ВМРО продължава да работи за тяхното общо явяване на предстоящите избори.

 ВМРО

Може да харесате още...