Симеон Дянков в оставка, сменят го двама

diankov-kolej6“Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще.” Това е краткото изявление на вицепремиера и финансовия министър в оставка Симеон Дянков от днес. От пресцентъра на финансовото ведомство уточняват, че оставката е подадена вчера, неделя, 17 февруари. 

За нея се разбра, обаче, днес. МС изпрати прессъобщение, в което се съобщава, че премиерът Бойко Борисов ще предложи на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство. Предложенията на министър-председателя предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

По информация от Агенция Фокус, СДС обявиха, че няма да подкрепят персоналните промени.
ДСБ призоваха за оставка на цялото правителство.
АТАКА направи същото.
И ДПС.
От БСП този призив е не е от днес.
РЗС мислят още.
От парламентарно представените партии засега само ГЕРБ са категорични, че ще подкрепят персоналните промени. И че – както стана ясно от пресконференцията в парламента – национално безотговорно е да се иска оставката на правителството 4 месеца преди редовните избори за парламент.

Може да харесате още...