Предколедни кражби с дъх на картофи, шоколад и още нещо

Колкото наближават коледните празници, толкова повече и битовите краражби започват да ухаят на … трапеза.  В петък, например, асеновградските полицаи заловиха в квартал Долни воден истинска бригада да се запасява с картофи от  чужда нива. 16-те души се оказало, че са от близкото село Боянци. Очевидно, акцията била планирана, тъй като за нула време групата успяла не само да се развърне, но и да изкорени и напълни в чували общо 232 кг. картоф.  Собственикът, който сигнализирал полицията за непознатите бригадири, е на 7-то небе от щастие, че неканените берачи са чопнати преди да извозят стоката.

В духа на традицията, в събота пък двама сърби опитали да оберат от пловдивска търговска верига сериозно количество … шоколад. Става дума за 52 бройки, всяка от които по 300 грама на обща цена 443 лв.

Не с шоколад, а с алкохол се сдобили, макар и за кратко, 4-ма тийнейджъри от пазарджишкото село Сестримо. Те взломили складово помещение на кафе-аперитив в селото и прибрали със себе си 20 бутилки с водка и уиски. Следите им, се оказало, че говорят и на местните хора, и на полицаите. В резултат  младежите се разделили с плячката си.

Вън от предметните кражби, продължават, а и прогнозата на F2F TV е да се увеличават, опитите за измами на възрастни хора. В дните, когато пенсионерите получават последната за годината пенсия, 35 годишен пловдивски тарикат вече успя да излъже 83-годишен дядо. Младежът го замотал, че е от неговото село и е близък на негови приятели, след което обещал да уедри парите му в магазина наблизо. Кротко взел 230-те лева на пенсионера и повече не се върнал, разбира се…

Без да проявява изкуство в общуването, със същата сума опитал да се сдобие друг хитрец в Асеновград. Той грабнал директно от възрастна асеновградчанка  портмонето й с 250 лв. вътре. Шансът, обаче, бил на страна на жената и след кратка гонитба, крадецът паднал в ръцете на патрулните. Освен портмонето, в мъжа били открити и други крадени вещи – мобилен телефон, златни накити, пари и ключове за автомобил.

И за да се върнем към близките празници – от F2F TV ще ви посъсъветваме да запушите комините си, за да не влезе през тях вместо дядо Коледа, някой друг 🙂

Може да харесате още...