Започна прочистването от невзривени боеприпаси край Петолъчката

Невзривени експлозиви

Невзривени експлозивиНад 140 военнослужещи от   от различни формирования на Сухопътните войски започнаха прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци в радиус до три километра от мястото на  взривовете край Петолъчката. Военнослужещите са включени в състава на специализирана тактическа и специализирана инженерна група. Ротацията на личния състав ще се извършва на две седмици.

F2F TV припомня, че инцидентът се случи на 5 юни и взе 3 жертви, работници в складовата база на частната фирма “Берета Трейдинг” ООД, където е трябвало да се утилизиратснарядите.

Офицери от Съвместното командване на силите ще осъществяват връзка и взаимодействие с местната власт за приоритизиране на районите, които ще се прочистват. Те ще разясняват на жителите на населените места действията на военнослужещите и ще обясняват какво трябва да се предприема, при откриване на невзривен боеприпас или взривни остатъци.

До 29 юни ще се действа от външната страна на базата, съобщиха от Министерството на отбраната. Със заповед на министър Аню Ангелов е създадена организация за оказване на помощ на държавната и на местната администрация по ликвидирането на последствията от взрива

Може да харесате още...