Фин джаз в Конюшните на царя тази вечер под тепетата

Marina GospodinovaЕдна от най-добрите млади Jazz&Рор певици със завладяващ глас и емоционална интерпретация на американските джаз стандарти, евъргрийни и незабравими поп песни – Марина Господинова – ще омагьоса летни сцени Конюшните на царя тази вечер от 21 часа. В  компанията на страхотни музиканти тя ще покаже начина, по който се случва джазът в Западна Европа и Америка напоследък. Класическите стандарти и по-нови пиеси, които квартетът ще изпълни, са обединени около хармонични и ритмически елементи, характерни за съвременния вокален джаз, чийто представители са творци като Esperanza Spalding, Gretchen Parlato etc.

Марина Господинова квартет повече година е във формация: Димитър Карамфилов – бас, Любо Цанев – пиано и Борислав Петров – ударни. За времето, откакто работят заедно, музикантите имат зад гърба си няколко любопитни проекта, които очароваха публиката, както в София, така и в Пловдив.

В годините Мариана  е пяла на една сцена с най-добрите и известни български музиканти като Милчо Левиев, Вики Алмазиду, Ангел Заберски син, Шибил Бенев, Васил Пармаков, Пепи Славов младши, Александър Куманов, Венцислав Благоев, Мишо Йосифов, Георги Дончев, Антони Дончев, Димитър Шанов, Петър Момчев и много други чудесни музиканти. Сред местата, които е украсила с присъствието си и променила с гласа си са безброй джаз клубове, специални събития, както и многобройни концерти.

Богатият, фин и чист, специфичен глас на Марина Господинова дарява публиката с удоволствие, палитра от емоции и усещане за изисканост и лукс. Елате и чуйте сами – дъждът ще звучи по друг начин. А може и да спре, за да слуша Мариана.

 

Може да харесате още...