1903 кандидат-студенти в предварителната кампания на ПУ „Паисий Хилендарски“ през юни

books-studentsОбщо 1903 кандидат-студенти са се записали за предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“. Това съобщават от Университетския информационен център. 1060 са подали документи на място в Ректората на висшето училище в Пловдив на ул. „Цар Асен“ №24, 454 – в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация, 230 – чрез националната асоциация за прием на студенти (НАПС), а 159 – през сайта на университета. Срокът за записване за предварителната кампания бе до 23 май.

Предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“ по традиция се провеждат през месец юни. Тази година първият от тях е и най-масовият – по български език. Той е насрочен за 2 юни и на него ще се явят 1134 кандидати. На следващият ден в изпита по история на България ще участват 324 души. За 4 юни са насрочени три предмета – математика, химия и психология, в които знанията си ще проверят съответно 165, 6 и 97 човека.

На 5 юни са изпитите по английски език и информатика. За първия са се записали 276, а за втория 93-ма. В един ден, 6 юни, са насрочени препитванията по биология, география на България и физика. На тях съответно ще се явят 78, 147 и 4 кандидат-студенти.

Изброените изпити са с начален час 9:00 ч. Проверката на говорните и комуникативните способности ще се проведе от 2 до 6 юни от 14:00 до 17:00 ч. За нея са записани 206 кандидати. На всеки изпит е задължително да се носи лична карта и компютърна разпечатка с входящия номер, обясниха от Университетския информационен център на ПУ „Паисий Хилендарски“.

За специалностите „Педагогика на обучението по музика“, „Музика“ и „Джаз и поп изпълнителско изкуство“ на Педагогическия факултет ще се проведат предварителни изпити на 31 май и 28 юни от 10:00 ч. в Нова сграда Пловдивския университет – бул. „България“ №236, кабинет 509. Ранна дата за специалностите „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ и „Графичен дизайн с реклама“ е 23 юни от 10:00 ч. в кабинет 103 на Нова сграда.

На предварителните изпити могат да се явят всички желаещи. С получените оценки те могат да участват в класирането или да се явят отново на същите изпити по време на редовната кандидатстудентска кампания, ако получената оценка не ги задоволява. При формирането на бала за класиране се взема по-високата оценка, ако кандидатстващите са се явили както на предварителните, така и на конкурсните изпити през юли. В кампанията могат да се явят завършилите средно образование в предишни години или дипломиращи се през учебната 2013/2014 година. Кандидатите без диплома за средно образование също имат право да се явят, но не участват в класирането.

Положилите успешно предварителните конкурсни изпити могат да участват в общото класиране, ако отговарят на условията за кандидатстване и подадат съответните документи в утвърдените срокове: от 17 юни до 2 юли в университета, в бюрата по градове или по интернет.

Може да харесате още...