„Време.Кръв. Пясък.“ тръгва към читателите си

Ще срещна последния ми роман „Време. Кръв. Пясък.“ за първи път с читатели в София на 29 май от 19 часа на ул. „Позитано“ 52. На новата арт сцена In The Mood книгата ще представи журналистът Николай Лефеджиев, а в емоцията на времето от Испанската гражданска, за което разказва сюжетът, ще ни потопят джаз музикантите Мирослава Кацарова – глас и Мирослав Турийски – пиано. 

Щастлива съм, че в такъв екип книгата ми ще тръгне към читателите си. Николай Лефеджиев е автор и водещ на историческото предаване „Свидетелства на времето“ по Euronews България. Той не само има интерес към онези ключови исторически моменти, които са повляли на събитията след тях, но притежава и все по-рядко срещаната аналитичност в начина, по който ги представя. Вярвам, че така ще подходи и към романа ми. А Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски ще нарисуват музикалните картини на вечерта, за да е запомнящо се това, за което ще говорим.

Вече раздадох предпремиерното автографи по време на няколко часовия ми Панаир на книгата пред НДК на 24 и 25 май. Получих и първите отзиви, които истински ме развълнуваха.

Ако и вие се вълнувате от въпроса как историческото време може да обърне буквално живота на хората – заповядайте на премиерата и си тръгнете с книгата. Още за нея може да прочетете тук, а ако решите да я потръчате онлайн – заповядайте и този линк.

Тук само ще допълня, че романът „Време. Кръв. Пясък.“ е посветен на проф. Светлозар Игов. Написан е с помощта на Програмата на министерството на културата за подкрепа на творчески проекти в областта на литературата. Това е седмата ми книга. 

Не пропускайте още:

Новият ми роман е историческо фентъзи за Гражданската война в Испания

“Юлиански календар“ в галерия „Възраждане“ показва картина на Юли Шумарев по неизлезлия ми още роман

Проф. Светлозар Игов – вече над дъба на Пенчо

„Кръстопът на тишината“. Би трябвало да няма нищо, а има всичко!

„Кръстопът на тишината“ с премиера в Пловдив

“Кръстопът на тишината” тръгва към читателите си

Книгите с кауза в Димитровград: Добавихме и живот

“ОБРАТ-но в себе си” в София: Как книгите срещат хората

За “ОБРАТ-но в себе си” или пост стихотворение на благодарността

Творческата ми 2019-та – от моята до чуждата Пенелопа и нататък

“Платното на Пенелопа” тръгна към читателите си от Стара Загора

С крилата на думите

“Свети Никола от Залива на подковата” в Арт Галерия Филипополис

Първата среща с новата ми книга – тази вечер в литературния салон на “Петното на Роршах”

Романът ми „Писма под възглавницата“ – в книжарниците на Хермес, Сиела и Хеликон

Може да харесате още...