In The Mood – най-новият клуб в София отваря врати за изкушаващи арт срещи

С 4 културни събития в първата седмица след официалното си откриване най-новият арт клуб в София In The Mood отваря врати на ул. „Позитано“ 52.

На сцената му чисто нов роял Kawai очаква шотландският пианист Стив Хамилтън да вдъхне живот на клавишите му в дует с тромбона на Георги Корназов на 28-ми май от 20:30 часа. Двамата джаз музиканти не само споделят авторска музика, но и с импровизациите си обещават да увлекат публиката в музикално приключение, наситено с широка гама от емоции – от мечтателна красота до бурен порив.

Към тези чувства литературната премиера на романа ми „Време. Кръв. Пясък.“ ще прибави нова доза гранични страсти на 29 май от 19 часа. Сюжетът води един българин от 21 век в Испания по време на Гражданската война. Седмата ми книга ще представи моят колега, журналистът Николай Лефеджиев, а емоцията на времето ще пресъздадат джаз певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски, пиано.

В последния 31-ви ден на месец май от 20:30 часа друга премиера, музикална, ще ни предложи вълнуващо пътуване. Проектът на Ангел Демирев Acoustic Solo Concert ще ни пренесе през различни движения, епохи и стилове. Ексклузивно и с ограничен брой места, събитието обещава пълно потапяне в магията на акустичната китара.

Юни ще влезе в In The Mood с още една музикална премиера. Общият проект Free Wind Quintet е на петимата изявени джаз музиканти: Георги Корназов – тромбон и композиции, Росен Захариев – Роко – тромпет и композиции, Арнау Гарофе – тенор саксофон и кларинет, Васил Хаджигрудев – контрабас и Атанас Попов – барабани. Първият акорд ще е точно в 20:30 часа на 1 юни.

От класически майстори до джаз легенди ще може да слушат посетителите в клуба и чрез колекцията му от винили. Фотография, изобразително изкуство и кино са другите изкуства, с които те ще се срещат в залите на двата етажа, обзаведени с елегантност в стила на артистичната бохема и аристократизма на легендарната епоха, родила популярния джаз стандарт In The Mood.

Пренесъл вдъхновението му, почти век по-късно столичният In The Mood предлага към духовната храна и качествена селекция вина. Какво още? Да се вдигне завесата с отговора зависи само от изкушените.

Снимки: Васил Къркеланов

Не пропускайте още:

Васил Къркеланов в първия видеоподкаст КИК: Много ми се иска да направя света по-добър

Виолончелистката Натали Нейкова среща България и Испания в 1-ия си видеоклип на сюита от Гаспар Касадо

Баловете в София: от Великия Гетсби до абитуриентски камион

23 май: Пролетен приказен бал ни връща в златната ера на суинга

Може да харесате още...