Стартъп гуруто Калоян Кирилов с нова книга за пътя към безусловното щастие

Когато за първи път взех в ръцете си ръкописа на книгата “Успех или щастие”, изпитах вътрешна съпротива срещу това противопоставящо “или” в заглавието. Все още мисля, че е постижимо и едното, и другото, без взаимно да си пречат. Зависи как дефинираш “успех” и “щастие” разбира се – за всеки от нас думите са натоварени с различно значение.

Ключът към книгата обаче е в подзаглавието: “пътят на един инвестиционен банкер”. Защото авторът ѝ Калоян Кирилов се занимава с това. Сред бизнес уроците, които може да ви преподаде, са и тези: как да започнете стартъп и как да му помогнете да процъфти; кога да купите готов бизнес и как да прецените струва ли си. С една дума – в неговия професионален свят “успехът” е тясно свързан с парите.

Едно пътешествие в източната философия, бит и култура обаче ще подтикне автора да попита сам себе си: “успех или щастие”. Обратното също е вярно: въпросът ще го накара да тръгне към Шри Ланка. Тя ще го провокира, очарова, изпитва, натъжава, замисля… ще го кара да се съмнява в приети за аксиоми разбирания и да изпада в детски възторг от малки открития.

Има нещо много искрено в повествованието, организирано като дневник на лутащия се във въпросите си човек на числата. Че е такъв, ще разберете и в строгото рзграфяване на дните по часове, и в честния му разказ за недоумението му при “пазаренето” на местните хора.

Ще го промени ли и как потапянето му в ежедневието на екзотичната страна не като турист, а като един от чужденците, дошли в нея да търсят дълбоко духовни отговори за смисъла на живота? Ще ги получи ли в срещите си с двамата свои гуру? Може ли уроците да бъдат универсални? И в коя посока ще натежи везната, заложена в заглавието на книгата тогава, когато авторът се връща в България и тя свършва? За да разберете, разгърнете страниците ѝ!

Часове преди книгата да стане факт, между лекциите си в Стопанския факултет на Софийския университет и срещите за бизнес съвети в столицата, които организира, Калоян Кирилов споделя от Linkedin как я очаква: “Колкото повече очакваш, то толкова по-голямо ще е щастието/удовлствието, когато се случи събитието. От друга страна, ако събитието не се случи, то тогава ще страдате много. Ето защо моят гуру ме учеше да нямам очаквания, ако не искам да страдам. Това е един от уроците, който ще намерите в книгата. Но понеже и аз самия не съм завършил това пътешествие към пълното просветление, то и аз очаквам с нетърпение книгата.”

“Успех или щастие” излиза днес под знака на Издателство Локус и с моя редкаторска подкрепа. Добър път на уроците на Калоян Кирилов и вашата среща с тях!

Не пропускайте още:

Всички статии в рубрика КНИГИ

Онлайн магазина на F2F TV KeePRead

Може да харесате още...