29-ти февруари: екстра ден за 29 км групово бягане преди изгрев в София

29 км на 29-ти февруари се готвят да пробягат в София десетки ентусиасти. „Веднъж на 4 години имаме 1 ден подарък, който няма как да започне по-добре от 29 км бягане из цяла София”, категоричен е организаторът на полумаратона бизнесменът и Iron man състезател Христо Кабадаев.

Фото и видео Iron Man-ът Христо Кабадаев в КИК: Думата „взема“ е същата като „дава“

Груповото бягане във високосния ден започва преди изгрев в 4:30 часа в горната част на Борисовата градина, при паркинга пред зала София, и се очаква да продължи между 3 и 3 и половина часа.

Бягането няма специална организация, няма подкрепителни пунктове и няма състезателен характер – всеки, който желае се присъединява и бяга на своя отговорност и съобразявайки се с останалите бегачи, ненарушавайки правилата за движение“, обяснява Христо. Той се е погрижил за проследяване на живо на маршрута на бегачите през нарочен линк.

След общата снимка на старта всеки потегля сам по трасето, разчетено стриктно така:

4:30 – старт зала София, Борисова градина – горна част

4:55-5:00 – вход Южен Парк в района на Парадайс

5:15 – по трасето на Спринг 360 – Южен парк

5:35-5:40 – площад Македония – Руски паметник

6:10 – Цар Борис ІІІ – околовръстен път

6:40 – Руски паметник – на връщане

7:00 – влизане в Борисовата и въртене в Борисовата 30-40 минути до като се върнем обратно до зала София и стартовата точка

Очаква се високосните бегачи да завършат около 8 часа и, освежени, да отидат на работа с добавени 29 км към здравето им, подарени от високосната 2024-та година. Сред съветите, които Христо отправя в аванс, са да се носят вода и гелче, барче или храна за всеки случай.

Златен старт на зимния сезон за Лили

Ако не за вас, може да дадете на някой, който има нужда”, припомня. Подходящо е още да се носи челник, дрехата да е с качулка, бегачът да има ръкавици и поне един светлоотразителен елемент, тъй като ще се пресичат улици. “Ако изтървете старта или пък искате да се включите от друго място, следете тракинга“, допълва още организаторът, по чиято идея груповото бягане започва през 2012 година и досега е провеждано 3 пъти.

Над 650 човека са заявили интерес във фейсбук събитието за четвъртото поред високосно бягане. Колко ще се осмелят да излязат по спортен екип рано сутринта в този екстра ден в годината – предстои да видим.

Не пропускайте още:

Може да харесате още...